A seaside family garden for work, play and relaxation.

A ‘staggered’ Millboard deck incorporating large corten planters leads from the house onto a gravelled dining area, curved path and lawn. A new office at the end of the garden is now connected and feels established in the space with its own decked seating area. Deeper borders on the sunny side include a corten water feature and drought-tolerant Mediterranean style planting and grasses with a focus on silver-leafed foliage. Existing Oak and Bay trees to the NW corner were retained, with additional trees – Amelanchier and Sorbus – creating visual structure and rhythm and greater seclusion as they mature.

All boundaries were replaced and painted black to highlighting the planting; a sedum-roofed storage cupboard for outdoor cushions makes best use of the space.

Garden built by The Outside Works. Corten water feature and planters from Adezz. Composite decking from Millboard. Garden office by Sussex Garden Rooms.