BRIEF: Completed in 2018, the design brief for this garden was to reflect its transition from a family garden with a trampoline and goalposts etc, to a more grown-up space for socialising and dining. It needed to include a new summerhouse, dining terrace, water feature and shed. In the front garden additional parking was needed to accommodate 3 cars, a clearer pedestrian route to the front door and bin storage.

DESIGN SOLUTION: A new curvy design with interlocking circular lawns created a sense of a journey through the space and the garden was levelled to achieve a perfectly flat lawn. The new summerhouse is positioned at the end looking back at the house and the shed was painted to match. A new curved dining terrace steps up from the back doors with a paved recess for a BBQ. The water feature sits in a pebbled planting bed close to the house and dining terrace. At the front, additional parking was created with a peninsular planting bed to screen cars from the house. A curved granite path leads to the front door but can also be drive over to access the new parking space.